Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

опалення

17tv.com.ua

Вівторок, 18 листопада 2014, 17:59

Стала чинною норма електроопалення 5000 кВт/год для населення за найнижчим тарифом

опалення

Сьогодні, 18 листопада, набрала чинності норма електроопалення 5000 кВт/год для населення за найнижчим тарифом.

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Зазначена постанова була прийнята у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні та з метою вжиття заходів для економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення", йдеться в повідомленні.

Своїм рішенням Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт·год (включно).

Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію - 23,7 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).

Таким чином рішення НКРЕКП сприяє заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень.

Крім цього, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.