Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Павлів

Середа, 26 листопада 2014, 16:09

У Львові хочуть започаткувати День Галичини

Володимир Павлів

Голова ГО "Європейської галицької асамблеї" Володимир Павлів пропагує ідею створення Дня Галичини і планує обрати день святкування. 

На думку Павліва, святкування Дня Галичини має бути пов'язане з якоюсь подією, яка б свідчила про найбільший розквіт Галичини.

За словами Павліва, галичани мають право на заснування такого дня, у який вони могли б публічно і урочисто віддати Галичині шану, висловити вдячність і підкреслити її проблеми. «Такий День мусить теж формувати перспективу розвитку краю і народу», сказав він.

«Близько ста років, як Галичина не існує як політична одиниця, але особливість її в тому, що вона має бути лідером євроінтеграції, адже культурна і ментальна спадщина Європи в Україні починається з Галичини, в неї є патріоти. Наразі наші цілі та задачі – це підготовка, стратегія та символіка», – зазначає Павлів.

Присутній на дебатах секретар Львівської міської ради Василь Павлюк запропонував відзначати день Галичини у день коронації Короля Данила Папою Римським, адже, за його словами, саме з цього дня зароджувалась державність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.