Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

uk.wikipedia.org

Середа, 3 грудня 2014, 16:00

Більшість "львівських" нардепів голосували за призначення міністрів Кабміну і міністра інформполітики Стеця

Верховна Рада

Вчора, 2 грудня, Верховна Рада прийняла проект постанови № 1008 прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про призначення на посади міністрів кандидатур, запропонованих коаліцією депутатських фракцій. 

"За" проголосувала 288 нардепів, і це при цьому, що коаліція налічує 303 народні депутати.

Коаліція (тобто її керівні представники) ще раніше вирішила голосувати за усіх міністрів пакетом. Деякі депутати не погоджувалися з цим, як наприклад, нардеп від БПП Сергій Лещенко, який назвав таке рішення "недемократичним".

Ще одним каменем спотикання стало створення так званого Міністерства інформаційної політики і призначення його керівником кума Порошенка Юрія Стеця.  Проти виступили ряд нардепів, зокрема, від Блоку Порошенка  – Дмитро Добродомов, Сергій Лещенко, Мустафа Наєм та інші.

Відповідне Міністерство неформально називали "Міністерство правди", а Тетяна Чорновол говорила, що воно було придумане лише заради працевлаштування Стеця.

Щоправда, Чорновол проголосувала "за", як і майже вся фракція "Народного фронту". "За", зрозуміло, проголосували вихідці з Львівщини Андрій Парубій, Михайло Хміль, Микола Кадикало, Ігор Васюник та Михайло Бондар, який виграв вибори на львівській мажоритарці.

Серед депутатів "Самопомочі" лише семеро не проголосували за постанову №1008. Це, зокрема, Єгор Соболєв та інші. "За" постанову і відповідно – за призначення міністром інформполітики Юрія Стеця голосували Олег Березюк, Ірина Подоляк, Ганна Гопко та Семен Семенченко.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" теж проголосувала майже одностайно за винятком Сергія Лещенка, Мустафи Наєма, Дмитра Добродомова, львівського мажоритарника Богдана Матківського та декілької інших. "За" голосували Степан Кубів, майданівець Андрій Антонищак, брат Дубневичі, Андрій Лопушанський тощо.

Уся фракція Радикальної партії Ляшка підтримала проект постанови №1008, окрім Юрія Шухевича, який утримався.

Більшість позафракційних не підтримали проект, серед яких Володимир Парасюк та Дмитро Ярош.   

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.