Роман Кошла,  19 червня 2012

Студентське братство Львова у вогні

17 червня, у неділю, з вини членів Студентського братства НУ "Львівська політехніка" на вул. Глибокій 12 сталась пожежа.

О четвертій ранку один із мешканців будинку відчув запах горілого та викликав пожежників. Ті, в свою чергу, виявили джерело смороду. У підвалі будинку горіло сміття, старий диван та інші речі.

Окрім мешканців будинку постраждали і власники перукарні, що поруч. Через вентиляцію, котра виходить у підвал, в приміщення закладу потрапила сажа та дим. Потребується ремонт приміщення.

"У підвалі також є газова труба і, якби не дзвінок одного із жильців будинку та оперативне втручання МНС, міг статись вибух", - розповіла працівниця перукарні.

Офіційну причину пожежі наразі встановлюють.

Самі ж мешканці будинку, не чекаючи на висновки МНС, обвинувачують у пожежі членів Студентського братства, офіс якого розташований в цій будівлі.

Свої підозри сусіди пояснюють тим, що вони цього дня неодноразово чули і скаржились на шум та крики у Студбратстві. Підозру в них викликав також вигляд студентів, які нагадували скоріше бомжів чи безпритульних.

У розмові з кореспондентом "Варіантів" вони також пригадали, що декілька років тому по вині "братчиків" вже сталася пожежа, але тоді сусіди пробачили їх і не стали заявляти у правоохоронні органи у зв’язку з тим, що ніхто не постраждав.

Нам вдалося також поспілкуватися із членами Студентського братства. Вони, в свою чергу, не заперечують те, що частенько розпивають спиртне та курять в приміщенні підвалу, але зовсім не там, де цього разу сталось займання. Також вони запевнили, що не так давно забрали із підвалу всі речі , що належать Студентському братству.

IMG 0903

IMG 0898

IMG 0890

Наразі мешканці писатимуть колективну скаргу на Студентське братство.

Студентське братство у Львові засновано 25 травня 1989 року. Спочатку це була підпільна мережа студентських організацій, заснована студентом Маркіяном Іващишиним, головною метою якої було об'єднання студентської молоді для боротьби за незалежність України. Протягом багатьох років Студентське братство відігравало провідну роль у політичних процесах та розвитку молодіжного руху на Львівщині та в Україні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.