Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Павлюк

П'ятниця, 12 грудня 2014, 19:20

Якщо буде децентралізація, Львівська міськрада зможе створити муніципальний банк, – Павлюк

Василь Павлюк

У минулій каденції Львівська міськрада піднімала питання створення муніципального банку, але це не вдалося реалізувати через централізацію.

Про це повідомив секретар Львівської міськради Василь Павлюк в ході Програми з обміну досвідом для депутатів Львівської та Маріупольської міських рад.

"Ми мали цілу програму, і якби ми тоді його створили, то на нашому прикладі його створили б інші міста. Сьогодні, коли ми терпимо фінансову скруту, міста спокійно виживали б, тому що мали би фінансові запаси", сказав Павлюк.

"Тоді не було можливості це провести, тому що централізація була надзвичайно сильною. Якщо зараз впроваджуватиметься реальна децентралізація, тому ми можливо почнемо створювати муніципальні банки, страхові компанії і багато іншого. Це величезна програма. До цього треба йти, бо воно існує у світі", зазначив секретар Львівської міськради.

Нагадаємо, депутат Львівської міськради Яромир Самагальський говорив, що влада не знає, що таке децентралізація.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.