Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Майдан

inshe.tv

Понеділок, 15 грудня 2014, 17:17

У Львові відбудеться прем'єра першого українського художнього фільму про Майдан

Майдан

26 та 27 грудня у Львові відбудеться прем’єра першої української художньої кінострічки про події на майдані «Одного разу в Україні».

Про це повідомили організатори прем'єри.

У фільмі йдеться про дівчину Ніну, яка з кримського селища на березі моря їде до Києва, аби приєднатися до протестувальників і врятуватися від місцевих перевертнів у міліцейських погонах, які її зґвалтували. Крім того Ніна стала свідком того, як вони вбили її подругу.

Євромайдан дає героїні підтримку нових друзів, у кожного з яких своя історія. Серед них - Афганець, тренер «Беркута» по самбо, який перейшов в табір опозиції після подій 30 листопада 2013 року. Проте злочинці-міліціонери приїжджають за Ніною, яка залишається небезпечним свідком, в Київ. Вони тут не тільки, щоб знищити Ніну, але і кров`ю дискредитувати мирних демонстрантів з єдиною метою - розігнати Євромайдан.
Прем'єра у Львові відбудеться 26 грудня о 19:00 в приміщенні кінопалацу ім. Коперника та 27 грудня о 19:00 в приміщенні кінопалацу ім. О. Довженка,за участі виконавиці головної ролі - Олени Слюсарчик та режисера кінострічки - Ігора Парфьонова.

Декілька цікавих фактів про фільм:
1. Це перший і поки єдиний художній (не документальний) фільм про Революцію Гідності та Євромайдан. Жанр: Історичний, Драма
2. Всі ігрові сцени фільму зняті безпосередньо під час подій на Євромайдані та вулиці Грушевського.
3. Сама ідея фільму виникла ще в серпні 2013 після новин про зґвалтування у Врадіївці. За сюжетом, з кримського села на березі моря вирушає автобус до Києва. Приєднатися до революції для Ніни - останній шанс знайти правду і врятуватися від місцевих перевертнів у міліцейських погонах. Вона зґвалтована, її подруга убита. Євромайдан дає героїні підтримку нових друзів, у кожного з них своя історія, своя правда, свій біль.
4. На створення кіно не витрачено ні копійки. Всі хто працював над фільмом робили це безкоштовно.
5. В фільмі знялася лише одна професійна акторка, решта дійових осіб прості майданівці.
6. Фільм є свого роду пророчим, сцена де розповідається про кривавий розстріл майдану знята ще за 3 тижні до подій на інститутській.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.