Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Lviv Film Meetings

wiz-art.ua

Вівторок, 16 грудня 2014, 15:08

Відбулися перші Львівські кінозустрічі (Lviv Film Meetings)

Lviv Film Meetings

3 та 14 грудня у Львові вперше відбувся безкоштовний освітній проект Lviv Film Meetings, спікерами якого стали українські кіноменеджери, сценаристи, продюсери, а слухачами – усі охочі львів’яни. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Зустрічі розпочалися зі знакового кроку — підписання спільного меморандуму про співпрацю у розвитку кіногалузі у Львові та області представниками департаменту культури Львівської ОДА, управління культури міськради, обласної прокатної контори та громадської організації Wiz-Art, яка є організатором Lviv Film Meetings.

«Сторони підписання мають попередній досвід співпраці (у рамках, зокрема, Lviv Film Meetings, а також Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art). Проте ще ніколи досі обласна влада, органи місцевого самоврядування та громадські активісти не декларували готовності системно співпрацювати над розвитком кіногалузі Львівщини.

У меморандумі, зокрема, йдеться про створення у Львові кінофонду та кінокомісії — спеціальних інституцій, що покликані допомагати фінансово та організаційно авторам кінопроектів. Ці інституції успішно діють у різних країнах світу, проте в Україні такий досвід ще не застосовувався. 

Ініціатор проекту мистецька формація Wiz-Art анонсувала свої наміри продовжувати організацію подібних кіноосвітніх заходів у майбутньому, зокрема, проводити спеціалізовані майстер-класи.

Нагадаємо, що до 18 грудня триває прийом заявок на перший Львівський пітчинг кінопроектів, переможці якого отримають повне чи часткове фінансування своїх фільмів. Перевага надаватиметься фільмам, дія яких відбуватиметься у Львові чи Львівській області. Детальну інформацію про те, як стати учасником пітчингу, можна знайти на сайті wiz-art.ua.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.