Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські двірники

openlviv.net

Середа, 17 грудня 2014, 09:39

У львівських двірників зросла зарплата

львівські двірники

Відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міськради, двірникам та робітникам львівських комунальних підприємств, які обслуговують житловий фонд, з 1 грудня цього року збільшили оклади на 15% - 20%.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Так, діючий оклад робітника 3 розряду складає 1 тис. 558 грн., робітника 4 розряду – 1 тис. 754 грн, робітника 5 розряду – 2 тис. грн, двірника – 1 тис. 626 грн.

За словами директора департаменту економічної політики ЛМР Ірини Кулинич, востаннє зарплату для цих категорій працівників підвищували ще у 2011 році.

За словами голови Сихівської районної адміністрації Ірини Маруняк, разом з підняттям зарплати перед двірниками ставлять вимогу надання якісних послуг.

«Ставимо жорсткі вимоги щодо якості надання послуг. Вимагаємо якісного прибирання сходових кліток, прибудинкових територій. Двірники допомагають і по збору коштів за комунальні послуги. На сьогодні вони забезпечені інвентарем, зимовим одягом та взуттям», - сказала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 11 листопада виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення скорегувати тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій задля підвищення заробітної плати двірникам.

Як пояснив тоді директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Віктор Пушкарьов, тарифи скориговано виключно в частині заробітної плати, оскільки тарифи діяли з 1 червня 2011 року, і при розрахунку цих тарифів законодавчий розмір мінімальної заробітної плати становив 941 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.