Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Іван Федоров

calendarium.com.ua

Четвер, 18 грудня 2014, 16:40

У Львові перепоховано першодрукаря Івана Федорова

Іван Федоров

Сьогодні, 18 грудня, відбулося урочисте захоронення останків першодрукаря Івана Федоровича (Федорова) у церкві монастиря Святого Онуфрія.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Заходи розпочались із панахиди у храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Далі у супроводі громади Львова та представників всіх релігійних конфесій було сформовано процесію, яка рушила до монастиря Святого Онуфрія.

Виступаючи перед присутніми у церкві Святого Онуфрія т.в.о. Львівської ОДА Юрій Турянський зазначив, що цьогоріч Україна відзначає 440 років від друку у Львові Іваном Федоровичем “Букваря” (першого східнослов'янського посібника) та другого видання “Апостола”.

“Ці книги супроводжують нас впродовж всього нашого життя. Символічним є і те, що сьогодні на перепохованні присутні представники всіх релігійних конфесій. Книга нас об'єднює”, - підкреслив Юрій Турянський.

Після завершення літургії, ракії з останками Івана Федорова були закладені у стіну храму Святого Онуфрія. Відбулось також посвячення надгробку першодрукарю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.