Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло

3oko.com.ua

Понеділок, 22 грудня 2014, 13:31

Прокуратура повторно домоглась виселення людей, які незаконно живуть в квартирі інваліда

житло

Сім’я, яку вже цього року виселяли з квартири у Львові, продовжує проживати у помешканні, яке належить неповносправній людині.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської області.

В одному із друкованих видань 18.12.2014 опубліковано статтю «Святий Миколаю, допоможи сироті», в якій некоректно висвітлено інформацію щодо діяльності прокуратури Сихівського району м.Львова, спрямованої на захист прав та інтересів М. Моравського.

Ппрокуратури повідомляє, що в матеріалі некоректно висвітлено інформацію щодо діяльності прокуратури Сихівського району Львова, спрямованої на захист прав та інтересів інваліда М. Моравського.

З огляду на це, прес-служба прокуратури Львівської області з метою надання повної та об’єктивної інформації з цього питання повідомляє.

Так, 5 березня 2014 у прокуратуру Сихівського району Львова із письмовою заявою звернувся М.Моравський інвалід по зору, вихованець Підгірцівської школи-інтернату, дитина позбавлена батьківського піклування про те, що невідомі особи чинять йому перешкоди у користуванні житлом, а саме квартирою №12 по вул. Стрийській, 87Б у Львові, де зареєстрований останній.

Прокуратурою району в ході розгляду вказаного звернення встановлено, що в згаданій квартирі без реєстрації та будь-яких правових підстав проживають двоє осіб із своїми неповнолітніми дітьми.

З огляду на це, 11 березня 2014 року з метою поновлення порушених житлових прав дитини-інваліда, прокуратурою Сихівського району Львова в його інтересах пред’явлено до Сихівського районного суду Львова позов до вказаних вище осіб про їх виселення із займаного житлового приміщення та зобов’язання не чинити останньому перешкод в користуванні житлом.

Відтак 16 травня 2014 рішенням Сихівського районного суду Львова вказаний позов задоволено повністю, про що прес-служба прокуратури Львівської області повідомила на офіційному сайті.

Однак, особи, які незаконно проживали в згаданій квартирі в червні поточного року подали апеляційну скаргу на вказане судове рішення. Проте апеляційна скарга судом не була задоволена. Відтак 28 липня прокуратурою Сихівського району до Сихівського районного суду Львова невідкладно подано заяву про видачу виконавчих листів,  після чого вони були скеровані прокуратурою району до виконання в Сихівський ВДВС ЛМУЮ.

Зазначимо, що під час проведення виконавчих дій на місці перебував представник прокуратури району з метою недопущення затягування виконання рішення суду.

Так, в ході примусового виконання рішення суду 19 вересня 2014 року державним виконавцем спільно з представником прокуратури Сихівського району Львова, М. Моравським та двома понятими здійснено входження у квартиру №12 на вул. Стрийській, 87Б у м. Львові. На той час у помешканні були присутні брат М.Моравського та батько (обоє зареєстровані та мали право проживати у вказаній квартирі). Останні пояснили, що сім’я яка там незаконно проживала добровільно звільнила вказане помешкання за два дні до визначеної дати примусового виселення.

Після завершення виконавчих дій в квартирі залишились М.Моравський, його брат та батько.

Водночас, через деякий час стало відомо, що згадана сім’я продовжує проживати у вказаному помешканні. У зв’язку з цим, прокуратурою Сихівського району ініційовано повторне виселення, яке було призначено Сихівським ВДВС ЛМУЮ на 7 листопада 2014 року. Однак, виселення не відбулося через повторне звернення вказаних осіб з апеляційною скаргою на рішення Сихівського районного суду Львова про їх виселення.

Лише 2 грудня поточного року ухвалою апеляційного суду Львівської області рішення суду першої інстанції залишено без змін, а повторну апеляційну скаргу – без задоволення.

Прокуратурою району невідкладно, 3 грудня поточного року, подано заяву до Сихівського районного суду м.Львова про видачу виконавчих листів, які видано судом 18 грудня 2014, та невідкладно того ж дня скеровані прокуратурою району до виконання в Сихівський ВДВС ЛМУЮ.

За вказаними виконавчими листами 19 грудня відкрито виконавчі провадження. Згідно з чинним законодавством вказаним особам відведено 15 днів для добровільного виконання рішення суду, тобто добровільному виселенні із помешкання. У разі невиконанання вимог закону здійснюватиметься примусове виселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.