Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

полімінерал стебник

danger.in.ua

Вівторок, 23 грудня 2014, 11:43

Стебницький "Полімінерал" загрожує середовищу і населенню яке проживає у зоні впливу підприємства

полімінерал стебник

Комісія департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації здійснила обстеження та перевірку виконання природоохоронних заходів на ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Виконання природоохоронних заходів в рамках «Комплексного проекту консервації рудника No2 і рекультивації порушених земель» здійснює ПАТ «Компанія «РАЙЗ», згідно умов договорі купівлі – продажу.

Після проведення огляду території підприємства, комісія встановила, що інвестор не в повній мірі здійснює природоохоронні роботи згідно з інвестиційного зобов’язання, що є небезпечним для навколишнього природного середовища і населення яке проживає у зоні впливу підприємства.

Починаючи з квітня 2015 року, при наявності відповідних кліматичних умовах, необхідно повністю виконувати природоохоронні роботи по підприємству. Здійснювати моніторинг за заповненням хвостосховищем, за просіданням території в зоні річки Вишниця.

Стебницьке ДГХП „Полімінерал” занесене до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів, знаходиться на обліку у Державній інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки ГУ МНС України у Львівській області.

Небезпеку для навколишнього природного середовища і населення у зоні впливу підприємства створюють підземні гірничі виробки та утворені карсти, а також хвостосховище і гірничі відвали, які розміщені на поверхні.

У зоні впливу вироблених підземних свердловин розташовані житлові будинки міста Стебник, високовольтні ЛЕП, водоканалізаційні мережі міст Дрогобича та Трускавця, залізниця державного значення Київ-Трускавець, автомагістраль. Підземні виробки сягають ІІ-ІІІ зони санітарної охорони курорту Трускавець.

Нагадаємо, японська торгова компанія "Марубені" планує інвестувати в проект на Стебницькому ДГХП «Полімінерал» понад 400 мільйонів доларів. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.