Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

голосування

ua.golos.ua

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:35

Рада скасувала позаблоковий статус

голосування

Верховна Рада ухвалила законопроект №1014-3, який скасовує позаблоковий статус України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Верховна Рада ухвалила президентський законопроект №1014-3 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості» за основу і в цілому.

За це рішення проголосували 303 нардепи.

"Агресія Російської Федерації проти України, незаконна анексія нею Автономної Республіки Крим, ведення проти нашої держави так званої "гібридної війни", військове втручання у східних регіонах України, постійний військовий, політичний, економічний та інформаційний тиск з боку Росії зумовлюють необхідність пошуку більш дієвих гарантій незалежності, суверенітету, безпеки  і територіальної цілісності України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту», - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

За словами Президента України Петра Порошенка, оголошений в 2010 році позаблоковий статус не виправдав себе і він намір повернути Україну на шлях інтеграції в євроатлантичний простір.

Крім того, Президент наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція – безальтернативний шлях для України.

Він також заявляв, що питання про можливий вступ України до НАТО вирішуватиметься на всенародному референдумі", – повідомляє інформагентсво.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.