Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Феміда, правосуддя

allbel.info

Четвер, 25 грудня 2014, 14:50

У Львові громадськість виграла апеляцію проти захланного забудовника

Феміда, правосуддя

Забудовник, який  вимагав через суд 900 тис. гривень за знесення паркану навколо об'єкта та «шкоду репутації компанії» сьогодні програв апеляцію.

Про це повідомляє ГО "Автономний опір".

17 травня мешканці разом з активістами «Автономного Опору» демонтували встановлений навколо забудови паркан, забудовник написав заяву в міліцію, після якої відкрили кримінальне провадження, та подав позов в суд на 12 мешканців з вимогою відшкодувати йому 900 тис. гривень за паркан та «шкоду репутації компанії».

Забудовник виграв першу інстанцію. Людям наклали арешти на майно: квартири, автомобілі.

Впродовж цього часу на мешканців та активістів вівся тиск. Активістам «Автономного Опору» забудовник пропонував припинити підтримувати мешканців, за що обіцяв профінансувати будь-який проект та одягнути активістів, які воюють на Сході, та йому було у цьому відмовлено.

Вчора ввечері, за 100 метрів від забудови, автомобіль збив на пішохідному переході одну з мешканок та відповідачів – Тетяну Рейнт, яка є однією з найактивніших противників будівництва. Припускається, що це може бути не співпадінням, а одним з факторів тиску на людей. Зараз активістка перебуває в лікарні з тяжкими травмами.

Суд задовільнив апеляцію мешканців і скасувати рішення першої інстанції. Тобто, нічого люди відшкодовувати не будуть.

Нагадаємо, це вже не перша перемога в рамках антизабудовної кампанії у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.