Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

указ

прес-служба Президента України

Четвер, 25 грудня 2014, 16:33

Президент України підписав Указ «Про Національну інвестиційну раду»

указ

Раду створено з метою активізації роботи щодо розвитку інвестиційного потенціалу України, збільшення обсягу іноземних інвестицій, поліпшення інвестиційного клімату в країні та забезпечення захисту прав інвесторів.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Раду створено з метою активізації роботи щодо розвитку інвестиційного потенціалу України, збільшення обсягу іноземних інвестицій, поліпшення інвестиційного клімату в країні, забезпечення захисту прав інвесторів. Згідно з Указом, Національна інвестиційна рада створюється як консультативно-дорадчий орган при Президентові.

Заступнику Глави Адміністрації Президента Дмитру Шимківу доручено розробити проект Положення про Національну інвестиційну раду, а також провести консультації з представниками національних та іноземних суб’єктів інвестиційної діяльності, бізнес-асоціацій, аудиторських, юридичних компаній, міжнародних фінансових організацій і за результатами консультацій внести пропозиції щодо персонального складу Ради.

Указом також ліквідовується Рада вітчизняних та іноземних інвесторів.

Коментуючи створення Національної інвестиційної ради, заступник Глави АПУ Дмитро Шимків відзначив, що зараз ситуація із залученням інвестицій в українську економіку – як внутрішніх, так і зовнішніх – критична. «Інвестори не мають впевненості у захищеності та прибутковості своїх інвестицій, оскільки за попередні роки вони втратили довіру до влади, а зараз до цього ще додається складна ситуація на Сході та економічна ситуація в країні загалом. На разі існує нагальна потреба в створенні платформи для взаємодії влади та інвесторів, яка поверне довіру та впевненість, що в Україні можна чесно заробляти», – зазначив Заступник Глави АПУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.