Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

поїзд

ipress.ua

П'ятниця, 26 грудня 2014, 16:25

Наступного року заплановане подорожчання залізничних вантажних перевезень майже на третину

поїзд

Міністерство інфраструктури України ініціює підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом у 2015 році. З 1 лютого на 30% зросте вартість перевезень усіх вантажів, окрім кам’яного вугілля.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Тарифи на транспортування стратегічно важливого для країни палива у лютому зростуть лише на 10%, а після закінчення опалювального сезону – з квітня – на 18,2%.

За підсумками 2014 року очікується, що залізниця недоотримає понад 4 млрд грн доходів від перевезень. За умови індексації вантажних тарифів на 30%, з урахуванням перехресного субсидування соціальних пасажирських, рентабельність перевезень у 2015 році очікується на рівні 14%.

Вантажовідправники попередньо були ознайомлені з необхідністю підвищити залізничні тарифи як мінімум на зазначений відсоток. Адже з урахуванням вимог ринку, відповідно до Порядку перегляду тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом, індексація повинна становити аж 191%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.