Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

tsn.ua

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:43

Рада скоротила кількість працівників прокуратури та МВС

верховна рада

Депутати Верховної Ради ухвалили зменшення апарату прокуратури на 5 тисяч та МВС на 20 тисяч працівників.

За відповідне рішення проголосували 256 народних обранців, передає Укрінформ.

Відтак чисельність працівників Генпрокуратури зменшили з 20 000 до 15 000, а кількість працівників МВС зменшили зі 172 000 до 152 000. Крім того, у парламенті скасували вихідну допомогу при виході на пенсію працівників прокуратури. Посадові оклади працівників апаратів судів лишили тими самими (до цього пропонували збільшити їх у 3 рази). 90 млрд гривень, вивільнених від цього, підуть на національну безпеку та оборону, наголосив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, презентуючи нардепам проект закону.

Він також зауважив, що зберігається чинні норми щодо умов оплати праці працівників бюджетних установ, норми вступу дітей поза конкурсом до ВНЗ.

За словами прем’єр-міністра, за результатами першого півріччя 2015 року Кабмін прийме рішення щодо індексації заробітних плат, пенсій та соціальних виплат.

При цьому, пільговий проїзд залишиться без змін до червня наступного року для всіх категорій населення. Пільги скасують для окремих категорій лише з 1 червня 2015 року.

Яценюк також зауважив, що без змін залишається норма про харчування у закладах охорони здоров’я, а також учнів 1 - 4 класів, дітей-сиріт і дійтей, позбавлених батьківського піклування.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.