Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

i.obozrevatel.ua

Середа, 20 червня 2012, 10:43

Інвалідам I-II групи з психічним розладом підвищать розміри допомоги

В неділю, 17 червня, набув чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу», яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом I-II групи внаслідок психічного розладу з 1009,4 грн. до 1094 грн. Про це інформує медіа-центр «Львів 2012».

Набули чинності зміни прийняті Верховною Радою України від 22.05.2012 року Законом України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу», яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом I-II групи внаслідок психічного розладу з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати (з 1009,4 грн., до 1094 грн.).

Крім того, право на отримання цієї допомоги матимуть сім'ї, доходи яких не перевищують трьох прожиткових мінімумів, встановлених для кожного члена сім'ї.

«Розмір допомоги на догляд розраховуватиметься як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим, ніж мінімальна заробітна плата», - повідомила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міськради Леся Дронь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.