Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

http://kievzelenbud.com

Середа, 20 червня 2012, 12:18

На Львівщині вдвічі збільшилась кількість лісових пожеж

В порівнянні з минулим роком кількість лісових пожеж в Львівській області цьогоріч зросла на 47 %, вогонь охопив майже 40 га лісу, - повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Найбільше пожеж трапилось на території дочірніх лісогосподарських підприємств Дрогобицького, Турківського, Яворівського, Жовківського, Сокальського, Старосамбірського районів ОКСЛГП «Галсільліс».

Вогонь спричинив збитків на суму понад 72 тис. грн. Водночас, торік лісові пожежі охопили майже 18 га лісу, чим завдали шкоди на суму понад 450 тис. грн.

Як зазначив заступник прокурора Львівської області Андрій Палюх, поширенню пожеж сприяє неналежна підготовка пожежної техніки до експлуатації, недостатня кількість засобів протипожежного захисту, зв’язку, обладнання та інвентаря, несвоєчасна ліквідація захаращеності лісових масивів та неналежний догляд за квартальною мережею.

Найбільшу кількість таких прорахунків виявлено у Рава-Руському, Сколівському, Стрийському держлісгоспах, а також у Дрогобицькому та Сколівському ДЛГП «Галсільліс».

Водночас, практично всі лісові пожежі є наслідком підпалів сухої торішньої трави. З початку весняно-літнього вогненебезпечного періоду поточного року на території області зафіксовано 411 випадків випалювання сухої рослинності, що завдало матеріальних збитків на суму понад 8 млн. грн. Найбільше таких пожеж виникло на території Пустомитівського, Яворівського, Жовківського, Буського, Стрийського районів та міста Львова.

«Випалювання сухої рослинності стається через порушення вимог і правил пожежної безпеки як населенням, так і лісомисливськими підприємствами. Не у кожному випадку встановлюються винні особи, а профілактика серед населення, з метою попередження виникнення пожеж, практично не проводиться», - наголосив Андрій Палюх.

 Прокуратура Львівської області поставила вимогу перед контролюючими та місцевими органами влади щодо посилення контролю та нагляду за додержанням вищезгаданого законодавства, а також усунення уже виявлених порушень та прорахунків на даному напрямку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.