Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

бюджет

chornobajrada.gov.ua

Четвер, 15 січня 2015, 15:23

У розвиток інфраструктури Львівщини минулого року інвестували 27 млн грн

бюджет

У 2014 році на пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів області, інвестори перерахували до місцевих бюджетів Львівщини 27 млн 038 тис грн (для порівняння, у 2013 році – 12 млн 553 тис грн).

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львіської ОДА.

“Зокрема, до бюджету міста Львова перераховано 23,719 млн. грн., м.Червонограда – 467,7 тис. Грн. З районів можна відзначити: Городоцький – 232,5 тис грн, Жовківський – 155,3 тис грн та Пустомитівський – 851,6 тис грн”, - зазначив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ОДА Володимир Лаврін.

Однак, за його словами, жодної угоди протягом 2014 року не було укладено в Бродівському, Буському, Мостиському, Дрогобицькому, Сколівському, Старосамбірському, Турківському районах.

“Кошти, перераховані до місцевого бюджету населеного пункту, використовуються виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури (водопостачання, каналізування, освітлення, ремонт доріг та інше) відповідного населеного пункту”, - підсумував Володимир Лаврін.

Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» (стаття 40) передбачає, що інвестор, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту в розмірі від 4 до 10% від кошторисної вартості об’єктів.

Нагадаємо, у 2014 році до бюджетів усіх рівнів області надійшло за оперативними даними 18,2 млрд.грн. податків та неподаткових платежів, що на 2,3 млрд.грн. або 14,3 % більше порівняно з 2013 роком

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.