Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Петро Порошенко

Четвер, 15 січня 2015, 15:56

Порошенко підписав закон, який передбачає податковий компроміс

Петро Порошенко

Президент України підписав закон, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов'язань платниками податку на прибуток і податку на додану вартість зі ставкою 5% протягом 90 днів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно із законом № 63-VIII від 25 грудня 2014 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу", для реалізації режиму податкового компромісу платникам податків запропоновано надати певні преференції, а саме сплати лише частину завчасно незадекларованих платежів або неузгоджених податкових зобов'язань, відсутність юридичної відповідальності (фінансової, адміністративної та кримінальної) за зазначені правопорушення, звільнення від податкових перевірок за уточнення і перевірені податкові періоди в наступних звітних періодах тощо.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 червня 2014 року підтримала в першому читанні урядовий законопроект про податковий компроміс, що передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов'язань платниками податку на прибуток і ПДВ у розмірі 15% протягом 60 днів з моменту вступу в силу закону з урахуванням пропозиції профільного комітету про необхідність його доопрацювання до другого читання. Водночас під час розгляду законопроекту у другому читанні і загалом парламентарі відмовилися його приймати. Під час подальшого розгляду варіанта цього закону було запропоновано знизити ставку з 15% до 5%, при цьому збільшивши термін для уточнення даних з 60 до 90 днів. Однак парламентарії так і не проголосували за цей законопроект.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.