Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

derevo.info

П'ятниця, 16 січня 2015, 10:15

Прокурора Старосамбірщини покарають за неякісне розслідування фактів вирубки лісу

вирубка лісу

За неякісне розслідування фактів вирубки лісу на Старосамбірщині винні посадові особи правоохоронних органів району понесуть відповідальність

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Після опублікування у ЗМІ інформації про виявлення великої кількості вирубаних дерев у Старосамбірському районі прокурор Львівської області дав доручення вивчити та проаналізувати стан розслідування у кримінальних провадженнях, зареєстрованих за фактами незаконних порубок лісу.

Встановлено, що на даний час слідчими Старосамбірського РВ ГУ МВСУ у Львівській області проводиться досудове розслідування у 5 кримінальних провадженнях даної категорії. Прокуратурою Львівської області з’ясовано, що розслідування у них проводиться неефективно та неповно, а процесуальне керівництво з боку прокуратури району здійснюється на неналежному рівні.

Крім того, у 4 кримінальних провадженнях за фактами незаконних порубок лісу, у яких досудове розслідування здійснювалось слідчими вказаного райвідділу міліції, прийнято рішення про їх закриття за відсутністю складу злочину. Натомість прокуратурою Львівської області встановлено, що ці рішення прийнято незаконно без проведення усіх необхідних слідчих та розшукових дій. Відтак, такі рішення скасовано та розпочато досудове розслідування. Процесуальними керівниками слідчим органів внутрішніх справ надано конкретні вказівки, які підлягають виконанню.

З огляду на викладене, за неналежне виконання посадових обов’язків,прокурором Львівської області прийнято рішення про притягнення до відповідальності прокурора Старосамбірського району. Водночас перед керівництвом ГУ МВСУ у Львівської області поставлено питання про вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності працівників Старосамбірського районного відділу міліції.

Надалі досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуватиме на контролі прокуратури Львівської області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.