Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

www.viche.lutsk.ua

Середа, 20 червня 2012, 13:09

Шахрайки на Львівщині видавали фіктивні довідки з неіснуючого підприємства

На Львівщині у Бродівському районі співробітники ДСБЕЗ затримали двох жінок, які видали понад 180 фіктивних довідок про отримання заробітної плати на підприємстві, яке вже кілька років не існує. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Два роки тому жінка повернулася із Волині, де вона працювала бухгалтером на сільгосподарському підприємстві. Після того, як агрофірма розпалася, печатка та штамп «для довідок» у неї залишилась. Повернувшись до рідного міста, 53-річна місцева мешканка вирішила подати довідку про заробітна плату та трудову книжку із відміткою про звільнення із підприємства до центру зайнятості, щоб отримати допомогу по безробіттю.

Коли жінці виплатили гроші, вона зрозуміла, що підробки ніхто не запідозрив, тому вирішила у такий спосіб «допомагати» людям. Тоді у неї з'явилась спільниця. Вони обоє розробили цілий механізм видачі фіктивних довідок. За свою роботу спритниці брали від 300 до 2000 гривень.

«Спочатку жінки видавали довідки тим людям, які у минулому працювали у агрофірмі, яка офіційно збанкрутувала ще у 2008 році, а потім люди самі почали розповідати один одному, що є така людина, яка «допомагає» отримати грошову компенсацію», - повідомляє начальник слідчого відділення Бродівського РВ ГУМВС України у Львівській області Віктор Рибак.

Із часом у центрі зайнятості запідозрили, що надто багато людей, колишніх працівників сільськогосподарської фірми, почали звертатися до них. Про свої підозри співробітники розповіли міліціонерам. Після ретельної перевірки співробітники ДСБЕЗ затримали зловмисниць, які вигадали таку шахрайську схему.

За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, дії спритниць кваліфікуються за ст. 190 ч. 4 КК України, санкція якої передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.