Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Середа, 20 червня 2012, 14:12

Громадська рада при Львівській ОДА прийняла звернення до президента та ВР щодо закону про мови

Сьогодні, 20 червня, учасники Громадської ради при Львівській ОДА прийняли рішення надіслати звернення до президента України та Верховної Ради України, яке стосується мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова.

У зверненні представники громадських організацій просять президента як гаранта Конституції та почесного керівника Партії регіонів перешкодити підписанню скандального законопроекту про мови.

Як зазначив Зиновій Бермес, голова Громадської ради при Львівській ОДА, після підписання звернення членами Громадської ради, до кінця тижня воно буде надіслано в Київ.

Нагадаємо, проект Закону України «Про засади державної мовної політики» (законопроект №9073) — законопроект, внесений народними депутатами Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим та прийнятий Верховною Радою України 234 голосами "за" в першому читанні 5 червня 2012 року. Законопроект викликав велике обурення в частині українського суспільства, масові акції протесту проти його прийняття, бійку у залі засідань Верховної Ради України при першій спробі його прийняття у першому читанні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.