Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біометричний паспорт

goloskarpat.info

Четвер, 22 січня 2015, 15:18

Близько ста українців вже отримали паспорти нового зразка

біометричний паспорт

На сьогодні 35 тисяч громадян подали заяви для оформлення закордонних паспортів нового зразка близько, з них понад 15 тисяч – біометричних паспортів

Про це заявив голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, отримали паспорти нового зразка вже близько 100 осіб. "Паспорт нового зразка поліграфкомбінат "Україна" на сьогоднішній день роздрукував у кількості 1300 штук. Отримали ці паспорти вже близько ста наших українців - тих, хто замовляв, починаючи з 12 січня терміново за сім днів (термінове оформлення - ІФ). Загалом на сьогоднішній день подано заяв про оформлення паспорта нового зразка близько 35 тис. і з них понад 15 тис. - це біометричні паспорти, решта паспортів - це паспорти нового зразка, але без біометричного чипа", - заявив С.Радутний на брифінгу в четвер у Києві.

Голова Державної міграційної служби повідомив, що в Києві подати заявку на оформлення паспортів нового зразка, зокрема і біометричних паспортів, можна в усіх районах столиці. При цьому, за його словами, ДМС збільшує кожен день кількість місць, де оформляються паспорти для виїзду за кордон нового зразка. "До середини лютого їх кількість досягне 606", - сказав він, зазначивши, що раніше їх було лише 400.

Як вважає С.Радутний, збільшення кількості пунктів, де можна подати заявку на оформлення закордонного паспорта нового зразка, допоможе зменшити черги.

Він нагадав, що ціна оформлення закордонного паспорта нового зразка не змінилася і становить 518 грн (461 грн - без біометричного чипа), а виготовлення паспорта триває 20 робочих днів. За словами С.Радутного, наразі триває робота над тим, щоб квитанції за послуги з оформлення паспорта були зведені в одну.

Голова ДМС також розповів, що, якщо спочатку оформлення паспорта для виїзду за кордон виконувалося за 30 хвилин, то зараз на кожну людину йде 15-20 хвилин. "Ми хочемо довести оформлення паспорта до 10-15 хвилин", - наголосив С.Радутний.

Він зазначив, що планується, що в день в Україні оформлятимуть 8-9 тис паспортів (близько 200 тис паспортів на місяць).

Нагадаємо, на вул. Залізничній, 16 у Львові у відділі централізованого оформлення паспортних документів No3 ГУ ДМС України у Львівській області, можна виготовити закордонні паспорти з електронним носієм.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.