Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

монетизація

ruskweb.ru

Четвер, 22 січня 2015, 17:51

Міністерство випробує на Львівщині нові соціальні програми, зокрема монетизацію пільг

монетизація

На Львівщині проведуть дві пілотні соціальні програми, а у випадку їх успішності планують поширить їх на всю Україну.

Про це сьогодні на зустрічі з  керівництвом області повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент Варіантів.

Ці пропозиції ініційовані Львівщиною, сьогодні міністр під час робочої зустрічі встиг їх обговорити.

Перша програма стосуватиметься людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема членів товариства сліпих. Матеріальна допомога, яка їм надходить буде переведена безпосередньо у грошові виплати. Ця зміна введена для того, аби отримувач пільг зміг особисто вибрати той продукт, що йому необхідний та придбати його за конкурентною ціною.

Друг а ініціатива стосується монетизації пільг. Тобто уся система пільг буде переглянута, а зокрема і ті особи, які їх отримують.

«Пострадянська система пільг залишилась нам у спадок, вона не реформувалась протягом 25 років, розвивалась на хвилях популізму і прийнятті непопулярних рішень.  А її трансформації проходили лише збільшенням числа пільговиків. Як наслідок – ресурсу більше не ставало, а кількість людей збільшувалась. Тому розмір і якість надання допомоги різко впала. Далі в цій системі Україна рухатись не може", – сказав Павло Розенко.

Також міністр зауважив, що Львівщина може пишатися певними новаціями і досвідом у розвитку низки схожих програм. На думку Розенка, регіон успішно впорався  із хвилею переселенців, їх облаштуванням на нових місцях та злагодження фінансової допомоги.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.