Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

www.visitchisec.com

Середа, 20 червня 2012, 14:50

Громадські діячі пересварилися із-за звернення до президента щодо закону про мову

Сьогодні, 20 червня, на засіданні Громадської ради при Львівській ОДА, де розглядалось питання про підписання звернення до президента Віктора Януковича та ВР України щодо ЗУ «Про засади державної мовної політики», виник конфлікт між представниками громадських організацій.

Спочатку щодо мовного питання виступив голова Львівського відділення Всеукраїнського товариства "Україна-Світ"Богдан Якимович. Він повідомив що, у разі потреби, для захисту української мови він готовий взятися за зброю.

Після цього слово взяв голова Львівської обласної ради ветеранів УкраїниТимофій Махоньок. Свій виступ він розпочав словами: «Вам, пане Богдане, треба братися не за зброю, а за голову».

На це Якимович блискавично відреагував: «Звертайтесь до мене «професоре», зістрибнув зі сцени конференц-залу, де проводилось засідання до мікрофону, за яким стояв Махоньок.

Кілька учасників засідання, що відразу ж підбігли до Якимовича та Махонька, розвели в різні боки учасників конфлікту.

Після цього Зиновій Бермес, голова Громадської ради при Львівській ОДА, що головував на засіданні, прийняв рішення припинити виступ Махонька, щоб уникнути подальших конфліктів.

Нагадаємо, проект Закону України «Про засади державної мовної політики» (законопроект №9073) — законопроект, внесений народними депутатами Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим та прийнятий Верховною Радою України 234 голосами "за" в першому читанні 5 червня 2012 року. Законопроект викликав велике обурення в частині українського суспільства, масові акції протесту проти його прийняття, бійку у залі засідань Верховної Ради України при першій спробі його прийняття у першому читанні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.