Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дозвільні документи

vkurse.ua

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:33

У ЛОДА спростять процедуру видачі дозвільних документів у сфері екології

дозвільні документи

Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно із громадськістю напрацювали нові регламенти видачі дозволів, які буде значно простіше отримати.

Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно із громадськістю напрацювали два нові регламенти видачі дозволів, які розроблені за критеріями законності і відкритості дозвільних процедур та з унеможливленням проявів корупції, - про це повідомив директор департаменту Олексій Балицький, передає прес-служба Львівської ОДА.

За його словами, також напрацьовано механізм, який надасть можливість отримувати висновки погоджувальних організацій на місцевому рівні.

“Так, сьогодні навіть при незначному заборі підземних вод водокористувачі мають отримати висновки Державної служби геології та надр. Оскільки отримання таких висновків на центральному рівні - процес не рідко довготривалий і такий, що потребує витрат з бюджету на доставку кореспонденції, облдержадміністрація звернеться в Кабінет Міністрів України з пропозицією надати повноваження щодо видачі відповідних висновків ДП «Західукргеологія», яка є спеціалізованою геолого-розвідувальною організацією”, – конкретизував директор департаменту.

Він додав, що у випадку делегування даних повноважень на місцевий рівень, насамперед можна очікувати значну економію бюджетних коштів, спрощення та пришвидшення отримання даних висновків.

“Таким чином, спрощуючи процедуру одержання дозволів у сфері екології, ми очікуємо на втілення відповідних реформ з децентралізації”, – підсумував О.Балицький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.