Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

росія

dt.ua

Вівторок, 27 січня 2015, 14:02

Верховна Рада визнала Росію країною-агресором, а ДНР та ЛНР терористичними організаціями

росія

Верховна Рада схвалила заяву про визнання Росії країною-агресором і закликає парламенти іноземних держав, міжнародні організації також визнати РФ країною-агресором, посилити тиск на неї.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За ухвалення рішення на позачерговому засіданні у вівторок проголосував 271 з 289 депутатів, що зареєструвалися.

"Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності злочинів проти людства, скоєних з початку російської агресії проти України", – йдеться в заяві парламенту, яке зачитала на пленарному засіданні голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко (фракція "Самопоміч").

У заяві наголошується, що український парламент визнає Росію державою-агресором, що підтримує тероризм і блокує діяльність Ради безпеки ООН, і цим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку.

Також український парламент закликає міжнародних партнерів України визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Верховна Рада також просить міжнародних партнерів посилити тиск на Росію, "зокрема шляхом введення нових секторальних обмежень, санкцій, щоб зупинити російську агресію і змусити російське керівництво виконати в повному обсязі всі пункти Мінських домовленостей, припинити незаконну окупацію Криму, звільнити всіх заручників і громадян України, яких незаконно утримують на території РФ, зокрема члена делегації в ПАРЄ, народного депутата України Надію Савченко".

Український парламент також просить ПАРЄ обмежити повноваження російської делегації доти, доки Росія не припинить ігнорувати міжнародні вимоги демократичної спільноти.

Верховна Рада також звернулася до міжнародних партнерів із закликом надати Україні необхідну військову допомогу, спрямовану на посилення її оборонних можливостей, гуманітарну допомогу для потерпілого мирного населення і внутрішньо переміщених осіб, сприяти відновленню інфраструктури на Донбасі.

"Закликаємо міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупацію її території та посилити вимоги щодо повернення до міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Після голосування спікер верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом підпише документ "зі стилістичними правками".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.