Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маркування товару

vkurse.ua

Четвер, 29 січня 2015, 16:20

Львівщина просить консультатції стосовно сертифікації та маркування регіональної продукції для країн ЄС

маркування товару

Львівська ОДА ініціює проведення тренінгів з питань сертифікації та маркування регіональної продукції для країн ЄС.

Про це йшлося під час робочих зустрічей голови Львівської ОДА Олега Синютки з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом та Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Мирославом Клімою, передає прес-служба Львівської ОДА.

Під час зустрічей керівник області звернувся до іноземних дипломатів з пропозицією організувати низку тренінгів та семінарів, де польські та чеські фахівці в області стандартизації змогли б надати консультативну та методичну допомогу українським товаровиробникам з питань сертифікації та маркування продукції.

За словами Олега Синютки, система технічного маркування в Європі суттєво відрізняється від української, тому для наших товаровиробників це питання є надзвичайно актуальним.

“У такій передачі досвіду зацікавлені як обласне керівництво та регіональні виробники, так і Львівська торгово-промислова палата та ДП “Львівстандартметрологія”, адже це створить передумови активно відкривати ринки у країнах ЄС для нашої продукції”, - підкреслив О. Синютка.

Зазначимо, відповідно до умов уже чинних автономних торговельних преференцій для України з боку Європейського Союзу, під скасування ввізних мит підпадає 94,7% всіх промислових товарів і 83,4% всіх сільськогосподарських товарів.

Нагадаємо, у січні–листопаді 2014р. експорт зріс на 3,6%, а імпорт в область скоротився на 5,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.