Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

воєнний стан

ua.korrespondent.net

Понеділок, 2 лютого 2015, 15:41

Депутат Львівської міськради просить Президента і нардепів запровадити воєнний стан на окупованих територіях

воєнний стан

На сесії Львівської міської ради депутат ЛМР Богдан Галайко зачитав звернення до Президента України та до Верховної ради України ухвалити рішення щодо запровадження воєнного стану на окупованих територіях

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Регулярна російська армія атакує позиції української армії на Донбасі. Від рук російських військ щодня гинуть українські солдати та мирні громадяни. Минулого тижня сталася страшна трагедія в Маріуполі - від артилерійського вогню російських терористів загинуло понад 30 мирних мешканців міста.

Українська влада повинна вголос сказати те, що і так очевидно для всіх українців - проти нас ведуть повномасштабну війну. Російська Федерація є агресором, який прагне знищення України.

Згідно із Законами "Про оборону України" та "Про правовий режим воєнного стану" запровадження воєнного стану надає збройним силам необхідні повноваження для захисту національної безпеки, покладає персональну відповідальність за ситуацію в зоні воєнних дій на Президента України, дозволяє оперативно нейтралізувати дії осіб, організацій, в тому числі підприємств та ЗМІ, які є посібниками агресора, встановити повний контроль над інформаційним простором, надає владі та армії право на законних підставах залучити та конфіскувати ресурси підприємств олігархів для оборони країни.

Львівська міська рада закликає Президента України та Верховну Раду України ухвалити рішення щодо запровадження воєнного стану на території АР Криму, Донецької, Луганської областей та всіх прифронтових областей, де є загроза військової агресії та систематично відбуваються терористичні акти. Закликаємо до максимального згуртування та відсічі агресору", – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.