Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

порошенко

Вівторок, 3 лютого 2015, 13:00

Порошенко зможе призначити командувача Нацгвардії

порошенко

Верховна Рада внесла зміни до закону про Національну гвардію України щодо удосконалення організації та порядку діяльності Національної гвардії.

За відповідне рішення проголосували 269 депутатів, передає Українська Правда.

Як передбачає закон, відтепер командувача буде призначати президент за поданням глави МВС.
"Командувач Національної гвардії України призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за поданням Міністра внутрішніх справ України", – йдеться у законі.

Також, згідно із законом, до Національної гвардії крім закріплених за нею раніше структурних одиниць включено танкові, артилерійські військові частини (підрозділи), військові частини протиповітряної оборони, бойового забезпечення (радіаційного, хімічного і біологічного захисту, інженерного забезпечення).

За законом, загальна штатна чисельність Національної гвардії України не перевищує 60 тисяч осіб, у тому числі 52 000 військовослужбовців. У разі необхідності чисельність Національної гвардії України може бути збільшена відповідним законом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.