Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

s50.radikal.ru

Середа, 20 червня 2012, 17:58

Голова Миколаївської райради поскаржилася на Садового

Голова Миколаївської районної ради Ольга Жила поскаржилась на міського голову Львова Андрія Садового за ініціативу будівництва полігону для захоронення сміття біля міста Новий Розділ. Свої зауваження чиновниця висловила сьогодні, 20 червня, на засіданні громадської ради при Львівській ОДА.

«Нам підкинули ідею будівництва полігону твердих побутових відходів. Ця тема прозвучала з вуст Андрія Садового, який своїм рішенням вирішив побудувати його на території Березинської сільської ради. Наскільки мені відомо, в схемі планування території нашого району від Львівської ОДА будівництво полігону не передбачено. На цих землях має бути відпочинкова і туристична зона, - розповіла у своєму виступі пані Жила. – Вчора в нас була зустріч з львівським губернатором Михайлом Костюком, який у делікатній формі сказав Андрію Садовому, що вирішення питання про будівництва полігону треба починати з місцевих громад. Однак Садовий назвав це політичним замовленням».

Ольга Жила наголосила, що Миколаївський район вважається найзабрудненішим районом Львівської області. Хімічні речовини, що залишились після закриття роздільської «Сірки», продовжують забруднювати Дністер. Також на території району розташовані два сховища з небезпечними хімікатами. Ще одна проблема регіону – привезені у 2001 році гудрони з Угорщини, які зберігаються просто неба і потрапляють в Дністер.

«На сесіях Березинської сільської ради громадяни сказали категоричне «ні» будівництву полігону. Має відбутись виїзна сесія, на якій буде присутня районна рада, буде поставлене питання і про будівництво полігону, і про вивезення гудронів та їх збереження. Ми збираємось звертатись до найвищих органів влади», - відзначила пані Жила.

Нагадаємо, 22 червня відбудеться спільна сесія Новороздільської міської ради з питань довкілля із залученням депутатів сільських та районної рад, представників Львівської облдержадміністрації, Львівської облради, Миколаївської райдержадміністрації, Міністерства екології та природних ресурсів, керівництва РДГХП «Сірка», засобів масової інформації, на якому розглядатиметься питання побудови полігону.

15 травня, на засіданні у Львові за участі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Швейцарського бюро співробітництва в Україні (SwissCooperationOfficeinUkraine) та Львівської міської ради розглядалось питання пошуку інвестора для реалізації проекту будівництва нового полігону для захоронення сміття. Місцем будівництва полігону обрали територію поблизу міста Новий Розділ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.