Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

реабілітація

kerch.fm

Четвер, 5 лютого 2015, 14:27

Майже півтисячі дітей-інвалідів пройшли курс реабілітації за обласною програмою

реабілітація

Впродовж минулого року 412 дітей-інвалідів пройшли курс реабілітації за Обласною комплексною програмою соціальної підтримки та реабілітації інвалідів.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначають у департаменті соціального захисту населення ОДА, одним із важливих заходів програми є надання пільг, адресної грошової допомоги та муніципальної субсидії з оплати за житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива і скрапленого газу сім’ям, які складаються з двох інвалідів, одиноким інвалідам, інвалідам по зору І та ІІ групи.

Також серед пріоритетних напрямків програми було забезпечення спроможності для розширення мережі реабілітаційних установ.

Сьогодні адаптація дітей-інвалідів надається десятьма центрами соціальної реабілітації у різних районах Львівщини. У своїй роботі центри використовують новітні методи реабілітації, зокрема програми із залученням батьків та опікунів. Також збільшується кількість закладів освіти, в яких впроваджена інклюзивна форма навчання.

Обласною комплексню програмою також було предбачено фінансування діяльності регіонального центру «Інваспорт» і дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів «Галичина», що у 2014 році становило 1 669,0 тис. грн.

На сьогодні структурними підрозділами облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями інвалідів опрацьовано проект Обласної комплексної програми на 2015-2018 роки, який незабаром буде подано на розгляд профільної комісії Львівської обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.