Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахрайство

pravda.lutsk.ua

П'ятниця, 6 лютого 2015, 12:09

У Стрию судитимуть телефонного шахрая, який видурив у людей понад 15 тисяч гривень

шахрайство

В ході досудового слідства, стрийські правоохоронці задокументували чотири епізоди злочинної діяльності шахрая, який своїми діями заподіяв матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму понад 15 тисяч гривень.

Про це Варіантам повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

Кримінальне провадження з обвинувальними актом щодо 28-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у низці шахрайських дій, скеровано до суду. За вчинене молодику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

В ході досудового слідства, стрийські правоохоронці задокументували чотири епізоди злочинної діяльності шахрая, який своїми діями заподіяв матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму понад 15 тисяч гривень.

Встановлено, зловмисник кожного разу діяв за видуманою легендою та певною схемою. Номери телефонів майбутніх жертв знаходив в пресі. В одному випадку шляхом обману він видурив гроші у потерпілої, начебто для «порятунку» родича, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду, в іншому - видавши себе за давнього знайомого, просив у чоловіка якому телефонував, позичити гроші для вирішення особистих проблем, мовляв, потрапив в ДТП. Щоб не зустрічатися особисто з потерпілим, він скористався послугами водія таксі, який і не підозрював, що бере участь у злочинній схемі виманювання грошей.

«Останній епізод його злочинної діяльності – це шахрайські дії, від яких безпосередньо потерпів саме водій таксі. Зловмисник по телефону попросив водія таксі в одному місці забрати посилку та доставити її за іншою адресою. Там, де забирав посилку, водій мав залишити певну суму грошей. Клієнт обіцяв, що ці кошти йому повернуть та послугу оплатять під час доставлення пакунку. Коли чоловік не знайшов клієнта за вказаною адресою, то зрозумів, що його ошукали і звернувся з заявою до міліції. Звертаємо увагу на це водіїв таксі та просимо їх бути пильними. Зловмисники щоразу вигадують нові схеми видурювання коштів, однак, хочу наголосити, що за такі дії передбачена кримінальне відповідальність», - зазначив заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції Стрийського міськвідділу майор міліції Володимир Петрівський.

Досудове розслідування щодо 28-річного мешканця Стрия за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України завершено. Міру кримінального покарання визначатиме суд.

Вчинене карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.