Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прапор України

religions.unian.ua

Вівторок, 10 лютого 2015, 14:13

Відносини між Сходом і Заходом можна врегулювати завдяки просвіті

прапор України

Сьогодні, під час прес-конференції «Образ ворога в українських ЗМІ: уявний і реальний», голова ЛОО незалежної медіа-профспілки України Роман Рак висловив власну думку щодо можливості врегулювання відносини зі східними областями в тяжкий для країни час.

"Є 2 шляхи: швидкий – пропаганда, його можна використовувати в тактичних моментах, але він короткотерміновий і шкідливий. Довгий – просвіта. Той, що довгий, його потрібно розраховувати на стратегічні перспективи. Наприклад, якщо військовим потрібно в якийсь момент сформувати громадську думку в якомусь певному руслі, для цього потрібно застосовувати пропаганду" - зауважує голова ЛОО незалежної медіа-профспілки.

Але лише в одній пропаганді  Роман Рак не бачить ніякої користі для суспільства. Тому журналіст переконаний, що саме шлях просвіти громадськості може дати ефективний, довготривалий результат. Але просвіта - процес більш повільний:

"Свідомість людей не змінюється ні за 5 ні за 8 років, вона змінюється за 1-2 покоління, потрібно проводити просвітницькі заходи.

Дуже класна річ була до війни, коли зі сходу сюди возили дітей на Різдво, показували, що тут є Європа. Треба показати інший спосіб життя, інші цінності. Це треба робити вже, орієнтовуючись на дітей та школярів. Пенсіонерів, людей, які прожили більшість свого життя в Савку, нажаль, до них можна застосовувати тільки пропаганду, їхню свідомість в такому віці переінакшити неможливо" - додав Роман Рак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.