Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

системи електроенргії реформування

grim.in.ua

Вівторок, 10 лютого 2015, 16:26

Україна отримає 378,4 млн дол. кредиту на енергетичний проект

системи електроенргії реформування

Сьогодні Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин та директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан підписали документи про надання Україні позики в розмірі 378,4 млн дол. на другий проект з передачі електроенергії

Як повідомляє РБК-Україна http://tek.rbc.ua,реалізація проекту буде спрямована на підвищення надійності системи передачі електроенергії та підтримку введення оптового ринку електроенергії в Україні.

"Фінансування буде також спрямовано на впровадження механізмів оптового ринку електроенергії, а також на збільшення конкурентоспроможності ринку електроенергії шляхом подальшої інтеграції української мережі в Європейську мережу операторів системи передачі електроенергії. Це буде сприяти зміцненню не тільки національної, але і регіональної енергетичної безпеки", - зазначив Чімяо Фан.

Новий проект є частиною загальної допомогою групи Світового банку в Україні. Група Світового банку оголосила про надання нових позик України в розмірі близько 3,5 млрд. дол. в 2014 році, з яких понад 2,5 млрд дол. вже надані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.