Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Львівська обласна рада

Вівторок, 17 лютого 2015, 13:55

Львівська облрада ініціює позбавлення громадянства за підтримку сепаратизму

Львівська обласна рада

Депутати облради закликають Президента та ВРУ внести зміни до Конституції, які позбавлятимуть громадянства тих, хто підтримує в Україні сепаратизм.

Сьогодні 75 депутатів Львівської обласної ради проголосували за звернення до Верховної Ради України, Президента України з з проханням внести зміни до статті 25 Конституції України, Закону України «Про громадянство України», зокрема доповнивши розділ ІІІ статті 17 пунктом 4 такого змісту «за підтримку сепаратизму, збройну терористичну й антиукраїнську діяльність та пропаганду».

«Своєю Постановою від 27 січня 2015 року Верховна Рада України звернулась до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.

Співучасниками та активними виконавцями цієї агресії є і колаборанти та російські прихвосні серед громадян України у складі самопроголошених терористичних організацій, так званих «ДНР» і «ЛНР», які оснащені російським озброєнням посягнули на територіальну цілісність і недоторканість України, чинять дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захопили державну владу, є причетними до тероризму, масових заворушень, диверсій, шпигунства та державної зради. Вони чинять опір українським збройним силам та іншим військовим формуванням, масово вбивають мирних мешканців, руйнують міста і села, знищують інфраструктуру у Донецькій та Луганській областях України», – йдеться у зверненні.

Депутати Львівської обласної ради висловили своє сподівання на швидкі рішення Верховної Ради України і Президента України з порушеного питання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.