Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Кабінет міністрів України

www.newsru.ua

Четвер, 26 лютого 2015, 11:17

Нацкомісія ще місяць контролюватиме енергетичну систему країни

Кабінет міністрів України

Обмеження цін на ринку електроенергії, встановлення особливих умов купівлі-продажу електроенергії, а також умов експорту або імпорту електроенергії - заходи, які зараз може здійснювати Національна комісія з регулювання в енергетиці та сфері комунальних послуг.

Про це повідомляє Forbes.ua.

Кабінет міністрів України продовжив на ще місяць надзвичайні заходи на ринку електроенергетики.

У результаті Національна комісія з регулювання в енергетиці та сфері комунальних послуг може оперативно впливати на ринок в умовах гострого дефіциту енергоресурсів в опалювальний сезон: встановлювати додаткові платежі енергокомпаніям, коригувати тарифи на електроенергію, а також інвестиційні програми компаній; змінювати алгоритм розподілу коштів на оптовому ринку електроенергії.

Критеріями є: зниження резерву енергогенеруючих потужностей об'єднаної енергосистеми нижче допустимого рівня протягом трьох днів, критично низький рівень забезпечення ТЕС паливом, а також наявність більш ніж тримісячної заборгованості перед виробниками за спожиту електроенергію.

Заходи, що вводяться, є тимчасовими і термін їх дії не перевищує один місяць. Водночас, Кабмін може продовжити цей період, але не більше ніж ще на один місяць.

У період дії надзвичайних заходів всі суб'єкти ринку електроенергії незалежно від форми власності зобов'язані діяти за стандартами операційної безпеки функціонування об'єднаної енергосистеми з урахуванням оперативних команд держпідприємства «Укренерго».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.