Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сесія міської ради

dailylviv.com

Четвер, 26 лютого 2015, 16:13

684 млн грн. - цьогорічний бюджет розвитку Львова

сесія міської ради

65 депутатів проголосувало сьогодні під час засідання сесії міської ради за зміни до переліку об'єктів, видатки на які будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Бюджет розвитку Львова на 2015 рік встановили близько 684 млн грн. Із внесених змін - видатки на реконструкцію пр. Свободи (від вул. Гнатюка до вул. Вороного) - 7 млн грн. та збільшення коштів на створення реабілітаційного центру для бійців АТО - більше 1 млн. грн.

Нагадаємо, 24 лютого під час бюджетних слухань директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич представила пріоритетні напрямки фінансування з бюджету розвитку 2015.

Основна увага була сконцентрована на видатки на допомогу учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям - 9,3 млн грн. На капітальний ремонт та реконструкцію доріг і хідників з бюджету розвитку виділили 134,7 млн грн., а на облаштування так званих громадських просторів у мікрорайонах міста - 6,4 млн грн.

Також передбачається виділення коштів на підведення інженерних комунікацій до Індустріального парку в мікрорайоні Рясне-2 та рекультивації полігону твердих побутових відходів (30,5 млн. грн.).

«Ми сподіваємось, що у 2015 році все-таки залучимо до Львова керуючу компанію, яка зможе взяти в оренду цих 25 га, виділених під Індустріальний парк, і, відповідно, розмістити там екологічно чисте промислове виробництво для створення нових робочих місць», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

На гуманітарну сферу з бюджету виділили 121,1 млн грн., які будуть розподілені між освітою, охороною здоров’я, культурою, діяльністю управління молоді, сім’ї та спорту, соціальним захистом.

35,6 млн грн. передбачено на придбання техніки та рухомого складу для комунальних підприємств «Львівелектротранс» та «АТП №1». Видатки на збереження історичного середовища міста Львова - 14,5 млн грн.

На сферу охорони здоров’я передбачено 19,4 млн. грн., 6,7 млн. грн. пропонують виділити на управління культури: бібліотеки, театри, музичні школи, поповнення статутних фондів комунальних підприємств, народні доми й музеї. На управління молоді, сім’ї та спорту передбачено 7,1 млн грн.

8 млн грн. виділено на впровадження електронного врядування і створення центрів надання адміністративних послуг у кожному районі, на будівництво пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому - 32 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.