Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.varianty.net

П'ятниця, 27 лютого 2015, 13:51

У складі координаційної ради заповідника "Розточчя" появилися нові обличчя

До координаційної ради заповідника «Розточчя», задля узгодження співпраці українсько-польської сторін та надання йому статусу міжнародного, добавлено нових членів.  

Про це повідомив департамент екології та природних ресурсів ЛОДА.

Зокрема, до складу координаційної ради біосферного резервату «Розточчя» запропоновано включити професора кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України - Сороку М.І.; завідувача кафедри екології та біології ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького, професора - Параняка Р.П. та доцента кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності НУ «Львівська політехніка» Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола - Мокрого В.І.

Основна функція біосферного резервату полягає у забезпечені збереження генетичних ресурсів, видів, екосистем та ландшафтів, сприянні відродження традиційних ремесел, народних промислів, пропаганду невиснажливого природокористування, підтримку вирощування екологічно чистої сільськогосподарської продукції, збереження історико-культурної спадщини, проведення еколого-освітньої діяльності, розвиток «зеленого» туризму.

 

Програмою соціально-економічного розвитку Львівської області на 2015 рік передбачено фінансування видання науково-популярного довідника про біосферний резерват «Розточчя», який включатиме природоохоронну та рекреаційну складову, питання землекористування та водокористування, ведення сільського та лісового господарства, транскордонного співробітництва.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.