Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Мацех

Середа, 4 березня 2015, 17:00

Мацех проведе у Львові повномасштабну стерилізацію бездомних тварин

Олег Мацех

Львівське комунальне підприємство «Лев» будує нову стратегію розвитку на найближчий час.

Основне завдання – це повномасштабна стерилізація бездомних псів та активна просвітницька діяльність серед мешканців.

«Лев» – це не притулок для тварин, це ветеринарно-стерилізаційний центр.

«Спочатку тварин будуть відловлювати, потім стерилізувати, лікувати, робитимуть вакцинацію від сказу, чіпуватимуть та ставитимуть жовту мітку на вухо», - розповідає директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

Програма, за словами Мацеха, буде більше орієнтована на бездомних собак, які, на відміну від котів, несуть значно більшу загрозу для людини та її здоров’я. Через деякий час у Центрі можна буде також стерилізувати домашніх тварин або ж надати їм медичну допомогу, зробити чіпування з QR кодом. 

Як наголошують працівники ЛКП, підприємство має на меті провести лише стерилізацію та щеплення тварин, і, ні в якому разі, не буде їх вбивати. Чотириногих утримуватимуть у ЛКП близько 5 днів, за винятком хворих чи агресивних собак або цуценят, а потім відпускатимуть.

Наразі працівники ЛКП «Лев» приводять в порядок санітарні умови, документацію – шукають спонсорів.

Щодо волонтерів, то вони повинні будуть збирати кошти для медикаментів, матеріалів для стерилізації, харчів, ковдр, простирадел тощо.

Щонеділі у ветеринарно-стерелізаційному центрі з 10 години буде день відкритих дверей, де кожен охочий зможе поспілкуватися з тваринами, вигуляти їх, подивитися на умови їхнього проживання.

Якщо людина захоче забрати чотирьолапого друга собі, то їй потрібно буде заплатити за тварину: «Гроші необхідні для того, щоб окупити стерилізацію та щеплення» – зауважив Олег Мацех.

Нагадаємо, Олег Мацех у лютому очолив ЛКП "Лев".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.