Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ХІ Європейський тиждень велосипедного туризму

www.varianty.net

Четвер, 5 березня 2015, 15:25

На Львівщині пройде тиждень велотуризму «ECTW – 2015»

ХІ Європейський тиждень велосипедного туризму

Вперше ХІ Європейський тиждень велосипедного туризму «ECTW – 2015», який стартуватиме з 12 до 19 липня, пройде на території Львівської області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Маршрути пролягатимуть крізь державний заповідник Розточчя, Яворівський національний природний парк та пам’ятки архітектури, серед яких дерев'яні церкви в місті Жовква та селі Потеличі, що внесені до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Велосипедні траси для учасників заходу проходитимуть територією Жовківського, Кам’янка-Бузького, Сокальського та Яворівського районів, в основному, сільською місцевістю, дорогами з неінтенсивним автомобільним рухом, придатними для проїзду на велосипедах. 

Президент Львівської обласної федерації спортивного туризму, секретар оргкомітету Тарас Пахолюк розповів, що в день  урочистого відкриття тижня велотуризму на вулицях Жовкви відбудеться велопарад, після якого учасників запросять на екскурсію містом. Наступні дні велотуристи матимуть змогу позмагатись на трьох маршрутах, підготовлених організаторами. У передостанній день велоучасники рушать до Львова великою колоною у супроводі ДАЇ.

Голова  облдержадміністрації Олег Синютка підкреслив, що цей тижневий захід є чудовою можливістю для промоції Львівщини серед євпропейців, як комфортного місця для відпочинку. Крім того, за його словами, реалізація таких проектів веде до покращення інфраструктури у регіоні.

Нагадаємо, Європейський тиждень велосипедного туризму проходить кожного року в липні в одній з країн Європейського Союзу Велосипедного Туризму (UECT) або Міжнародного Альянсу Туристів (AIT). Учасниками заходу є велотуристи із 10-15 країн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.