Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

о. Євген Станішевський

Любомир Калинець

П'ятниця, 6 березня 2015, 17:41

Викладач УКУ провів реколекції у Мадриді

о. Євген Станішевський

З 25 лютого до 2 березня в греко-католицькій парохії, що діє при римо-католицькому храмі Доброї Звістки іспанської столиці, перебував священик зі Львова о. Євген Станішевський.

Про це з Мадрида, спеціально для Варіантів, повідомив Любомир Калинець.

Євген Станішевський прибув, щоб провести реколекції (з лат. «духовні вправи», запроваджені в Католицькій церкві, іспанцем за походженням, засновником католицького ордену освітян і місіонерів Товариства Ісуса, члени якого відомі як єзуїти, о. Ігнатієм Лойолою).

Зрозуміло, що крім цієї місії духівник Львівської семінарії святого Духа та викладач Катехитично-педагогічного інституту при Українському католицькому університеті (читає курси, як «Синоптичні євангелія» та «Листи святого Павла») ще й сповідав вірян. Зустрівся він також зі своїми родичами, що перебувають тут на заробітках.

А в неділю, 1 березня, о. Євген співслужив на щонедільній Святій Літургії разом з Іваном Липкою та Володимиром Нейлюком. Проповідь гостя, в якій було зроблено акцент на питанні віри, не залишила байдужим жодного з присутніх у храмі.

Це засвідчили численні подяки, що пролунали вже після Богослуження.

Побував о. Станішевський і в українській парохії Різдва Христового міста Алькала-де-Енарес, а також відвідав славнозвісний мадридський музей Прадо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.