Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ірина Магдиш

Вівторок, 10 березня 2015, 14:08

Магдиш зробить із Андрея Шептицького суперзірку

Ірина Магдиш

Львівська міськрада запускає ряд просвітницьких проектів, присвячених 150-річчю митрополита, під назвою "ШептицькийSTAR".

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила Ірина Магдиш, начальниця управління культури ЛМР.

Заходи, присвячені 150-річчю з дня народження митрополита Андрея графа Шептицького, триватимуть у Львові протягом цілого року.

Серед них фотовиставка "Шептицький-меценат", конкурс відеоробірт "Меценат", конкурс дитячого малюнка "Інтерпритація робіт Новаківського".

Ще Радіо Свобода, Творча Майстерня "Аграфка" у співпраці з "Видавництвом Старого Лева" украдуть ілюстровану книгу-абетку ""Шептицький від А до Я для чайників".

"Ми сконцентрувалися на кількох моментах, нам би хотілось говорити про Шептицього як про живу людину. Хочеться також олюднити його: скинути з нього, як з більшості культурних діячів, зайву бронзу, зайвий граніт. Показати, як багатогранну людину. Його можна назвати людиною епохи Відродження, і ми хочемо показати на кільки він актуальним залишається для нас і зараз," – сказала Ірина Магдиш.

Одним найяскравіших є проект розроблений відділом культури ЛМР спільно з компаниєю "Київстар" під назвою "Зателефонуй Шептицькому". Зателефонувавши на безкоштовний короткий номер 2907, бажаючі почують цитату дня від митрополита про любов, віру, щастя, шлюб, чоловіків та жінок.

Також у Парку культури діятиме интерактівний квест про рід Фредрів-Шептицьких.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.