Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Порошенко

www.varianty.net

Четвер, 19 березня 2015, 15:00

Порошенко посилив соцзахист учасників АТО

Порошенко

Порошенко затвердив додаткові заходи щодо забезпечення вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників АТО.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відповідний Указ Глава держави підписав 18 березня. 

Як зазначається в документі, Уряд має невідкладно розробити та подати на розгляд Верховної Ради законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів. Зокрема, щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції та статусу учасника війни особам, котрі забезпечують її проведення.

Ще один законопроект, який мають розробити урядовці, — про посилення відповідальності керівників підприємств, установ, організацій за недодержання вимог законодавства щодо збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати заробітку.

Окремо наголошується на визначенні порядку забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які загинули під час проходження служби в районі проведення АТО, у разі потреби поліпшення житлових умов.

До реабілітаційного процесу військових у госпіталях для ветеранів війни та закладах охорони здоров’я мають залучатися фахівці з фізичної реабілітації, психологічної тощо. Кабмін також має забезпечити вирішення питання щодо збільшення в цих лікувальних установах норм грошових витрат на харчування та медикаменти у розрахунку на одного хворого на день.

На регіональні і місцеві центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді покладаються завдання щодо організації надання допомоги сім’ям учасників АТО. Зокрема, проведення соціального інспектування таких сімей з метою вивчення їх потреб та визначення видів соціальної допомоги, яких вони потребують, здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей шкільного віку із сімей учасників антитерористичної операції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.