Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Східниця

ukrain.travel

П'ятниця, 20 березня 2015, 16:58

У Східниці може появитися свій водоканал

Східниця

Депутати Східниці планують створити комунальне підприємство, яке б займалося постачанням води з водозабору «Рибник».

Про це повідомила прес-служба Східницької селищної ради.

На позачерговій сесії Східницької селищної ради, яку ініціювала територіальна громада, відбулося обговорення ситуації та пошук шляхів вирішення проблеми з водопостачанням.

Зі слів голови селищної ради Східниці Івана Піляка, створення такого підприємства дало б можливість забезпечити Східницю водою. У випадку, коли Бориславводоканалу відключать електроенергію на водозаборі «Рибник», Східниця і надалі залишатиметься без води.

Щоб припинити звинувачення з боку Борислава щодо розкрадання води, Іван Піляк запропонував, щоб з квітня місяця на території Східниці працювала ціла бригада контролерів «Бориславводоканалу». Разом з ними будуть здійснювати перевірки депутати селищної ради.

Хоча, за його словами, заборгованість юридичних осіб у Східниці за послуги водопостачання складає 97 тис. грн., з яких 84 тис. грн – заборгованість підприємств, які давно не існують. Істотної заборгованості за воду мешканці Східниці не мають.

Також «Бориславодоканалу» запропоновано для перевірки забору води у великих санаторно-відпочинкових комплексах встановити свої лічильники на трубі розмежування.

«В Східниці 10 великих санаторних закладів поставте в них свої лічильники. Для встановлення таких лічильників східницьке комунальне підприємство «Господарник» готове виділити Вам техніку та дасть дозвіл на здійснення розкопок», - сказав Іван Піляк.

Щодо виходу з ситуації, яка слалася із теперішнім відключенням електроенергії на водозаборі «Рибник», через яке Борислав і Східниця залишилися без водопостачання, було запропоновано попросити мешканців селища оплатити послуги водоканалу наперед.

Нагадаємо, уже 4 день мешканцям Борислава та Східниці підвозять воду – «Львівобленерго» відключив від електропостачання насосну станцію «Рибник» через борги КП «Бориславводоканал».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.