Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Переселенці

adiosvoboda.org

П'ятниця, 20 березня 2015, 18:15

У Львові промоніторили проблеми переселенців

Переселенці

Громадська ініціатива КримSOS дослідила ставлення місцевого населення та ЗМІ до переселенців з Криму та Сходу України.

Про це з прес-конференції повідомив кореспондент Варіантів.

Проаналізувавши ситуацію, КримSOS  виокремила основні моменти, які непокоять як місцеве населення, так і самих переселенців.

У ставленні ЗМІ до проблем переселенців вимальовується наступне:

- невисокий інтерес до проблеми пререселенців;

- переселенці зображені, як жертви та споживачі;

- кримінальні хроніки носять дискримінаційний характер;

- окремі ЗМІ використовують проблему переселенців для політичних маніпуляцій.

"Що стосується місцевого населення, то ставлення до переселенців є позитивним або нейтральним, рідше – негативним. Останнє обумовлене тим, що, на думку певної частини населення, переселенці претендують на соціальні блага місцевих, відбирають робочі місця, а сама держава витрачає грощі не на громаду, а на переселенців", - розповіла кординатор проекту "Подолання негативних наслідків і стигми внутрішньо переміщених осіб, у тому числі громади кримських татар і громади ромів" Світлана Олєйнікова.

На думку регіонального кординатору проекту "Подолання негативних наслідків і стигми внутрішньо переміщених осіб, у тому числі громади кримських татар і громади ромів", співзасновника та координатора західноукраїнського офісу "КримSOS" Аліма Алієва, зараз ставлення до переселенців дещо погіршилось через різноманітні чутки, стеріотипність тощо.

"Але завдяки толерантності та об'єктивності ЗМІ можна уникнути багатьох непорозумінь та суперечностей між громадою та переселенцями", - повідомляє Алім Алієв.

Нагадаємо, моніторинг регіональних та загальнонаціональних ЗМІ та опитування громадян проводилося у 5 містах України: Київ, Херсон, Харків, Львів, Вінниця.

Тривалість дослідження становила 3 місяці, а кількість опитаних громадян – 900 чоловік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.