Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

http://em.at.ua

П'ятниця, 22 червня 2012, 13:26

Мешканці Миколаївського району звернулися до влади з проханням не будувати на їхній території полігон твердих побутових відходів

Сьогодні, 22 червня, на позачерговій сесії Новороздільської міської ради було ухвалено звернення до Кабінету міністрів України з проханням не допустити будівництва полігону твердих побутових відходів на території району. У сесії, окрім депутатів Новороздільської міської ради, взяли участь представники Львівської облради, Львівської ОДА, депутати Миколаївської районної ради, Берездівецької, Березинської, Станківецької сільських рад та Роздільської селищної ради.

«Про плани з будівництва полігону мешканці довідалися зі ЗМІ, влада нічого не розповідала їм про це. У зверненні викладені аргументи мешканців про неможливість будівництва полігону на їхній території. Серед них – землі біля Нового Роздолу забруднені продуктами діяльності заводу «Сірка» та наявністю кислих гудронів, привезених з Угорщини», - розповіла «Варіантам» депутат Львівської облради Галина Чорна.

Крім того, були ухвалені звернення щодо вивезення з території району кислих гудронів та про реабілітацію порушених територій Новороздільського проммайданчика та прилеглих територій.

Нагадаємо, 15 травня, на засіданні у Львові за участі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Швейцарського бюро співробітництва в Україні (SwissCooperationOfficeinUkraine) та Львівської міської ради розглядалось питання пошуку інвестора для реалізації проекту будівництва нового полігону для захоронення сміття. Місцем будівництва полігону обрали територію поблизу міста Новий Розділ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.