Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пропаганда тоталітарних ідеологій

Понеділок, 23 березня 2015, 18:40

Нардепи пропонують криміналити за пропаганду тоталітарних ідеологій

пропаганда тоталітарних ідеологій

За пропаганду комунізму має бути кримінальна відповідальність.

Нардепи Олександр Дехтярчук та Василь Яніцький з партії "Блок Петра Порошенка" пропонують Верховній раді встановити кримінальну відповідальність за виготовлення, зберігання та розповсюдження матеріалів, які пропагують тоталітаризм та тероризм.

Про це повідомляє прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

Відповідний законопроект під номером 2453 зареєстровано сьогодні, 23 березня, у Верховній раді.

"Ввезення, володіння, зберігання матеріалів, продукції, виконання творів, які містять заклики до вчинення терористичного акту, а також демонстрація або носіння символіки терористичних організацій – караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої",– зазначається у документі.

У разі прийняття законопроекту, кримінальна відповідальність буде передбачена і за пропаганду комуністичної ідеології.

"Пропагування нацистської, фашистської, комуністичної чи іншої тоталітарної ідеології, а також розповсюдження, виготовлення, ввезення, володіння, зберігання (за винятком музейної справи) матеріалів, продукції, виконання творів, у яких пропагується нацистська, фашистська, комуністична чи інша тоталітарна ідеологія, а також демонстрація або носіння нацистської, фашистської, комуністичної чи іншої тоталітарної символіки – карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк", – говориться, зокрема у законопроекті.

"В умовах проведення на Сході України Антитерористичної операції та тимчасової окупації території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, чинні на сьогодні положення Кримінального кодексу України у сфері протидії тероризму не в повній мірі відповідають рівню загроз, які стоять перед нашою державою. У чинному законодавстві міститься досить розмите формулювання злочинів, пов’язаних із пропагандою тероризму та тоталітаризму", – зазначили народні депутати у пояснювальній записці до законопроекту.

Також у законопроекті йдеться про те, що "Чинні на даний час положення Кримінального кодексу України не передбачають відповідальності за пропаганду інших тоталітарних ідеологій, зокрема комунізму. За різними оцінками від рук комуністичного режиму постраждало понад 20 млн. жителів СРСР. Лише від Голодомору 1932-33 років загинуло близько 3,5 млн. українців. Попри такі страшні жертви, діюча російська влада намагається відбілити тоталітарний комуністичний режим, відроджуючи в Росії у нових формах зміст більшовицького комунізму, з подальшою пропагандою окупації сусідніх народів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.