Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Газовий лічильник

poltava.pl.ua

Вівторок, 24 березня 2015, 14:14

На Львівщині виявили більше 650 втручань у роботу газових лічильників

Газовий лічильник

Минулого року на Львівщині перевірили понад 115 тисяч газових лічильників.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Львівгаз".

Втручання у роботу газових показників приладу призводять до неточних нарахувань і до неефективного споживання енергоресурсу в регіоні.

«Сьогодні дуже важливо правильно облікувати споживання газу. Адже це дає впевненість споживачам, що вони сплачують лише за фактично викристаний газ. Окрім того, це також дозволить розуміти, які реальні об’єми споживання газу в регіоні і контролювати його витрати, споживаючи економно. Однак, достовірний облік можуть забезпечити лише справні лічильники. Саме тому впродовж року ми активно працюємо над повіркою усіх приладів обліку», - розповідає заступник голови правління ПАТ "Львівгаз" Володимир Король.

Впродовж 2014 року фахівцями було перевірено понад 115 тисяч приладів, з яких приблизно 27% було визнано непридатними. Найчастіше порушення у роботі лічильників виникають через зношення їх деталей впродовж довгого періоду експлатації.

Загалом на території Львівської області понад 80% споживачів забезпечені лічильниками газу.

Для того, щоб здійснити повірку, "Львівгазом" було облаштовано 5 повірочних лабораторій.

Уся процедура повірки – демонтаж, сама повірка, транспортування та монтаж лічильника для споживачів є безкоштовними і здійснюються за кошт підприємства.

Проте через зростання вартості пального та поточних матеріалів повірка лічильників коштує дорожче, ніж  передбачено у тарифах.

У результаті кількість повірених лічильників впродовж двох місяців цього року, у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, зменшилася на 23%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.